english
engilsh
magyar
magyar
slovensky
slovensky
Tel: +36 30 / 525-6886
E-mail: info@energia-tanusitvanyok.com

Energia tanúsítványok

Energia tanusítvány főoldal
Tanusítvány igénylése
Energetikai hírek
Energetikai tanusítók
Gyakran feltett kérdések, válaszok
Elérhetőségeink

Energia tanúsítvány tippjeink

Energiatakarékossági tipp: Vízfelhasználás
2012-08-29 11:53:27
A vízmelegítésről...

Az egyik legköltségtakarékosabb vízmelegítés a villanybojlerrel lehetséges A csap megnyitásával azonnal meleg vizet kapunk, így nincs felesleges vízfolyatás, és a hőfok is könnyen beállítható. Ha bojlert használunk akkor viszont tudnunk kell, hogy a fűtőszálra rakódott vízkő harminc százalékkal is megemelheti berendezésünk fogyasztását, tönkreteheti a tömítéseket, ezzel együtt a bojlert is. Ezért kétévente lehetőség szerint szakemberrel végeztessük el a vízkőmentesítést.

Csapok

Percenként 10-15 cseppet átengedő csapteleppel egy hét alatt egy kádnyi vizet pazarolhat el. Egy év alatt ez már komolyabban meghajtja a vízórát! Ha a csaptelepek nem zárnak rendesen, érdemes a teljes csapot kicserélni, hiszen az esetek többségében bárki el tudja végezni ezt, míg a javítás a hozzávaló anyagokkal és a mester munkájával egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbb lenne.

A felhasznált vízmennyiség csökkentése érdekében a zuhanyra, a kézmosó csapra és a mosogató csaptelepre is érdemes víztakarékos rózsát szerelni.
Fürdés, tisztálkodás Kádban fürödve körülbelül 160 liter vizet engedünk ki. A takarékosabb zuhanyozáshoz azonban már 60 liter víz is elég. Az év nagy részében érdemes a zuhanyzást választani, mely jóval frissítőbb mint a fürdés. Fogmosás közben folyóvíz helyett használjon poharat! WC Na ez az a pont a lakásban, ahol ha nem figyelünk oda, a legtöbb víz folyhat, szivároghat el. Ne spóroljunk a szakember munkájával, sőt ma már olcsón beszerezhető víztakarékos öblítőtartályt szereltessünk a régi helyére, ha érdemes.

Mosógép

Mosógép vásárlásakor lehetőség szerint olyat válasszon, mely víz- energiatakarékos fél-programmal is rendelkezik. Továbbá nézze meg, hogy a lehető legjobb energiabesorolású legyen a termék.

Mosogatógép

Valóban csak akkor vegyen mosogatógépet, ha az a család létszámát tekintve indokolt. Vásárláskor fontos a legjobb energia osztályzattal rendelkező kiválasztása, illetve azt is vegye figyelembe, hogy a termék víz- energiatakarékos fél-programmal is rendelkezzen.

Mosogatás

Mosogatásnál az edények tisztítása során ne használjon folyóvizet, csak az öblítéshez. Lehetőség szerint inkább hosszasan áztassa be a szennyezettebb edényeket. A mosogató csaptelepre érdemes víztakarékos rózsát szerelni.
Forrás: energia-tanusitvanyok.com Ha tetszett, nyomj egy lájkot:
további tippek, hírek

Nyitóoldal